Combat Weaponcraft Latest Military

Supertankerin piilottaminen – kuten Iranin Adrian Darya – on helpompaa kuin luulet – Fortune -lehden sotilas

Kuvakaappauskartta rahti- ja säiliöalusten liikenteestä Välimerellä 20. elokuuta (VesselFinderin luvalla).

Telakka ja kansi: Supertankerin piilottaminen – kuten Iranin Adrian Darya – on helpompaa kuin luulet.

Andy Heil RFE

Supertanker, joka tunnetaan aiemmin nimellä Grace 1, höyryttää itään Välimerellä kuuden viikon kuluttua Gibraltarilla. pidätys, jossa ilmoitetaan edelleen olevan yli 2 miljoonaa tynnyriä potentiaalisesti kieltävää Iranin raakaöljyä.

Iran vaatii, että öljyä ei ole tarkoitettu eikä koskaan ole tarkoitettu Syyrialle, joka on Yhdysvaltojen ja EU: n vientikiellon alla.

Mutta Yhdysvallat ja Euroopan viranomaiset vaikuttavat varovaisilta, ja Yhdysvaltain virkamiehet, jotka menettivät tarjouksen pitää Grace 1 pidätettynä väitetyistä siteistä Iranin islamilaiseen vallankumoukselliseen vartioon (IRGC), varoittavat satamia auttamasta säiliöalusta, jonka nimi on nyt Adrian Darya 1.

Joten korkean panoksen kuoripeli, joka sisältää niin kutsutun erittäin suuren raakaöljyn kuljettajan (VLCC), on muuttunut 2,5 miljoonan neliökilometrin välimerelle.

Adrian Darya 1: n liikkeitä seurataan tarkasti.

Mutta asiantuntijat ovat aiemmin varoittaneet Iranin pyrkimyksiä piilottaa merenkulkuaktiviteetit ilmoituksen välttämiseksi, mukaan lukien näiden taktiikkojen tehostaminen ennen Yhdysvaltojen yksipuolisten pakotteiden viimeistä vuotta uudelleen asettamista.

Ja he sanovat seuraavansa jopa Adrian Darya 1: n kaltainen massiivinen säiliöalus on vaikeampaa kuin ihmiset saattavat ajatella.

"Jos et halua maailman tietävän missä aluksesi on, voit piilottaa sen helposti", sanoo toimitusjohtaja Adrian Economakis. VesselsValue, kaupallisten ja muiden alusten liikkumisen jäljittäjät ja niiden lastit. "Se on aavan meren haaste."

Hänen ja muiden yritysten seurata kymmeniä tuhansia aluksia ympäri maailmaa reaaliajassa.

Järjestelmä on erittäin riippuvainen radiolähetyksistä, jotka tunnetaan nimellä Automaattinen tunnistusjärjestelmä ( AIS) kohdistuu maa-asemien ja – etenkin merellä sijaitsevien – vähän kiertävien satelliittien maailmanlaajuiseen tilkkutäkkiin.

AIS alkoi tapana välttää törmäykset ja maadoitukset matalassa vedessä, jäljittäjät sanovat, eikä sitä ole suunniteltu alusten jäljittämiseen. maailmanlaajuisesti. Sitä on sittemmin mukautettu siihen, jota Economakis kutsuu "luovaksi ratkaisuksi" jäljittää maailman 50 000: n kauppalaivastoa ja tuhansia muita aluksia.

"Meidän kaltaiset teollisuuden ja teknologian toimijat ovat kehittäneet tavan tehdä se, mutta… se ei ole mitenkään tyhjäkäytäntö alusten seuraamiseksi ", Economakis sanoo.

Kehitetään uusia tekniikoita, mutta sellaisia, jotka eivät pysty luotettavasti seuraamaan aluksia.

" AIS on paras, helposti saavutettavissa oleva, tapa seurata aluksia maailmanlaajuisesti ”, sanoo Georgios Hatzimanolis, yksi maailman suurimmista rannikkovastaanottoverkostoista, Marine Visitors -strategia. ”Satelliittiseuranta on toteuttamiskelpoinen, mutta muodontunnistustekniikka ei ole vielä kypsynyttä ja paikallaan, eikä satelliittiverkko tällaiselle järjestelmälle [excluding, potentially, government agencies] ole aktiivinen.”

Grace 1: n tapaus

julkaisunsa jälkeen. Viime viikolla Adrian Darya 1: n iranilainen operaattori kartoitti 16. elokuuta kurssin Kalamataan, eteläiseen Kreikan satamaan, joka tunnetaan enemmän oliiviöljystä kuin raakaöljystä.

Yhdistyneiden arabiemiirikuntien perustama National National News -sivusto totesi, että Kalamata ”on ei öljyinfrastruktuuria tai laitteita [VLCC]kuten Grace 1: n käsittelemiseksi. ”Ja epäiltiin, että se pyrkii purkamaan miljoonan tynnyrin raakaöljyä.

Kaksi päivää nykyiselle Välimeren matkalle voit nähdä selvästi Adrian Daryan. 1 sijainti toisen laivan jäljittäjän VesselFinderin verkkosivuilla.

YK: n kansainvälisen merenkulkujärjestön (IMO) ihmishengen turvallisuudesta merellä koskevan yleissopimuksen (SOLAS) * mukaan vähintään 300 kantavuudeltaan aluksilla – kuten Adrian Darya 1 – AIS-transpondereilla on oltava kansainvälisillä vesillä. välittää säännöllisesti sijaintinsa, rekisteröintinsä, nopeutensa, kurssinsa ja muut yksityiskohdat.

Mutta signaalien keskeytykset ovat rutiinia, johtuen aluksella olevien laitteiden vikaantumisista – todellisista tai kuvitelluista – tai "mustista pisteistä" heikkojen signaalien tai esteiden takia, raskaasta radiosta liikenne tai jopa paikalliset sotilaalliset rajoitukset.

Ja alukset voivat "pimeässä" useless vähän enemmän kuin transponderin kytkimen kääntö, ilman välittömiä rangaistuksia noudattamatta jättämisestä, paitsi mahdollisia vakuutus- tai vastuuongelmia.

IMO yrittää jatkuvasti estää miehistöjä AIS-transponderien sammuttamisesta.

Iranilaisia ​​ja kiinalaisia ​​aluksia on syytetty vuosien ajan AIS: n katkaisemisesta Iranin siirtämisen ja kuljetuksen aikana. ian raakaöljy, tärkeä ulkomaisten tulojen lähde hallitukselle, joka on viettänyt vuosikymmeniä Yhdysvaltojen ja YK: n pakotteiden nojalla.

Kuukausia ennen Yhdysvaltojen pakotteiden uudelleen asettamista marraskuussa 2018 TankerTrackers.com-sivuston kaltaiset alusten tarkkailijat varoittivat, että ”iranilainen säiliöalukset ovat menossa suuriin ääripisteisiin piilottaakseen toimintansa [Persian] Persianlahden vesillä. "

" Monet alukset pysyvät offline-tilassa, mutta olemme oppineet paljon nyt niiden malleista ja liikkeistä ", TankerTrackers.com sanoi. Syyskuussa.

Kesällä navigoidessaan Iranin offshore-vesiltä ja Afrikan ympäristöstä raporttien mukaan viranomaiset epäilivät jo Grace 1: tä, joka on nyt ”ladattu kapasiteettiin”, käyttäneensä taktiikkaa välttääkseen havaitsemista, kun se otti raakaöljyä vastaan. . Hormuzin salmen ja sen ympäristössä olevien seurantatietojen, tavaroiden ja takuiden aukot voisivat antaa painoarvon näille epäilyille.

Alusten tarkkailijoiden aikaisempien havaintojen perusteella on kuusi tapaa, kun Adrian Darya 1: n kaltainen säiliöalusta voisi jälleen liukua pois

'Going Dark'

Sen miehistö pystyi yksinkertaisesti sammuttamaan AIS-lähetyksensä "pimeydeksi" käytännöllisesti katsoen missä tahansa matkan pisteessä, näennäisesti Kalamataan viitaten esimerkiksi vialliseen antenniin.

Alus pysyisi tutkalla, joten tutkan seuranta ja muut lähellä olevat alukset näkivät sen edelleen.

Kesällä 2018 TankerTrackers.com, itsensä tyylinen ”valppaana ja puolueettomana vahtikohana” varmistaakseen, että hallitukset ja Yritykset "pysyvät rehellisinä" seurasivat Turkin öljysäiliöalusta sen jälkeen kun se oli poistunut Venäjän Mustanmeren öljyterminaalista ja saapunut Välimerelle.

"Kun hän saapui avomerelle, alus katosi kartalta", se kertoi lokakuussa. raportti ”salaisesta öljy tran Sfers ", lisäämällä," Tämä oli tarkoituksellinen pyrkimys pimeyden saavuttamiseen. "

Satelliittikytkentä ja suuntaviivat kun sama alus tuli takaisin verkkoon 10 päivää myöhemmin, ehdotti TankerTrackers.comille, että se oli pysähtynyt Ashkeloniin, Israelin satamaan, joka voi käsitellä suuria säiliöaluksia mahdollisesti raakaöljyn purkamiseksi ja lastaamiseksi, ja se oli nyt sitouduttu Espanjaan.

”Jos alus kulkee saartamailta toiseen maahan ja he haluavat piilottaa jälkensä – he eivät halua Maailma tietää, mihin he menivät – helpoin asia on kytkeä AIS pois päältä, vaikka se ei ole lain mukaista ”, sanoo VesselFinderin kaupallisen myynnin johtaja Mihail Mitev.

Seurantajat sanovat, että melkein millään tavoin ulkopuoliset eivät voi olla varmoja siitä, miksi aluksen transponderi on kytketty pois päältä.

Ships In The Night time

Toinen menetelmä, joka hyödyntää pimeää, pyrkii naamioimaan aluksen lastin alkuperä tai määräpaikka.

Ja sitä voi käyttää molemmat osapuolet vaihdossa paikallaan ollessaan tai ollessaan liikkeessä.

lastien siirtäminen alukselta toiselle on yleistä, mutta myös harvinaisen vaikeaa tulkita yksityiskohtaisella tavalla, jos jokin aluksista on tuntematon – huolimatta ilmaisimerkkeistä, jotka viittaavat siihen, mitä tapahtuu.

”Tarkoitan, jos näet laivan, joka purjehtii matkalla esimerkiksi Kalamataan, ja se pysähtyy sattumanvaraisesti paikassa – muiden alusten kanssa tai ilman aluksia – pitkään aikaan, [and]se tekee omituisia muutoksia kurssilleen tai suuntaansa, niin voimme varmasti päätellä, että tuolloin tapahtui jotain outoa ”, Mitev sanoo.

Asiantuntijoiden mukaan alustenvälinen vaihto on erityisen tehokasta säiliöalukset, joiden neste ca rgo on helppo siirtää.

Tällaisten kohtaamisten uskotaan olevan yksi tärkeimmistä tavoista, joilla Teheran on edelleen myynyt suuria määriä öljyä ollessaan kansainvälisissä ja nyt Yhdysvaltain pakotteissa.

Phantom Coordinates

Trackers raportoi havaitsevansa vaihtoehtoja pimeyteen menemiselle, jossa alusten AIS-tiedot on väärennetty.

Yksinkertaisesti sanottuna alus lähettää maa-aseman vastaanottamat tiedot, jotka puolestaan ​​kulkevat sitä pitkin. tiedot aseman omistajalle tai jäljittäjälle. Mutta entä jos näitä tietoja manipuloidaan jostain lähettämisen jälkeen aluksen sijainnin vääristämiseksi?

"On sellaisia ​​ohjelmistoja tai laitteita, jotka liikuttavat laivan todellisen sijainnin koordinaatteja", Mitev sanoo. ”Ne korvaavat laivan todelliset koordinaatit automaattisesti muilla koordinaateilla – siirtävät sen sijaintia useita asteita itään tai länteen, mikä varmasti siirtää sen sijainnin muutama [nautical] mailia tai muutama sata mailia toiseen sijaintiin, jossa se ei ole oikeastaan ​​tällä hetkellä. . ”

Maalla toimivien laitteiden oletetaan keräävän AIS-signaaleja ainakin minuutin välein, kun taas signaalien kerääminen satelliitin kautta – joissakin tapauksissa ainoa vaihtoehto – on paljon harvempaa.

Joten sellaisista ongelmista voi olla vaikeaa. paikalla aluksi, etenkin aavalla merellä, mutta jäljittäjät voivat porata vähän, kun he tietävät, mitä he seuraavat.

“Jos haluat olla 100 prosenttia varma, mitä [a ship] teki aiemmin, ja onko kyseiset tiedot tarkka, saat historiallista tietoa aluksesta ”, Mitev sanoo. "Voit helposti arvioida, mitä kyseiselle alukselle tapahtuu – vaikka olisi olemassa muutama väärin lähetetty sijainti, sinulle olisi silti helppoa, jos näet hänen liikkeistään kokonaiskuvan arvioidaksesi mitä hän teki."

Ystävä todellakin

Niin kauan kuin vältetään satamia matkalla tai pysähtyy vain ystävällisten valtioiden satamiin tai offshore-tiloihin, Adrian Darya 1 voisi pysyä AIS: llä loputtomiin ja menettää itsensä Välimeren raskaassa liikenteessä.

Se jakoi VesselFinderin mukaan Välimerellä noin 900 muuta säiliöalusta ja 2000 rahtialusta 20. elokuuta.

Kuvakaappauskartta rahti- ja säiliöalusten liikenteestä Välimerellä 20. elokuuta (VesselFinderin luvalla)

"Aika, jolloin saatat selville, on kun olet tulossa satamaan", VesselsValue: n Economakis sanoo. "Joten niin kauan kuin menet satamiin, joissa kyseinen satama ei välttämättä aio ilmoittaa sinulle viranomaista, joka etsii alusta, se on erittäin helppo piilottaa."

Yksi seurantayrityksen johtaja mainitsee epätodennäköisyyden. että virkamiehet vaivautuvat ilmoittamaan väärinkäytöksistä tietyissä olosuhteissa, mukaan lukien epäystävällisen tai jopa ystävällisen maan viranomaisille, jos se heijastuu huonosti maassa, joka havaitsi sen.

Tailgating

Se sai chuckles ainakin yhdestä seurannasta -yhtiön johtoon, mutta rahtilaivojen tiedetään menevän pimeäksi ja seuraa sitten tiiviisti toisen, joka välittää AIS-signaalia, selvästi toivoen välttävän havaitsemista.

Yksi tällainen yritys havaitsi viime vuonna TankerTrackers.com, joka kieltäytyi kommentti tästä artikkelista. Se kuvaili kaksoismatkustajia "iranilaisena säiliöaluksena", samoin kuin satelliittikuvan, jonka mukaan se oli peräisin Persianlahdelta.

TankerTrackers.com, Inc. @ TankerTrackers

Syyskuu on jyrkkä oppimiskäyrä, koska Iranin säiliöalukset ovat menossa suuriin ääripisteisiin piilottaakseen toimintansa Persianlahden vesillä. Monet alukset ovat offline-tilassa, mutta olemme oppineet paljon niiden malleista ja liikkeistä. Vihreä = tiedossa. Punainen = odottaa tunnusta. #OOTT #Iran

 Näytä kuva Twitterissä  Näytä kuva Twitterissä

433: 44 – 21. syyskuuta 2018Twitter-ilmoitusten tiedot ja yksityisyys42 ihmiset puhuvat tästä

Uusi henkilöllisyys

myös tiedetään menemästä pimeäksi ilmaantuakseen nopeasti uusien identiteettien alla ja jatkaakseen uusiin kohteisiin.

Tammikuussa 2018 jäljittäjät katselivat säiliöaluksen lähtöä Turkin öljyterminaalista ennen kuin se katosi MarineTraffic-kartalta. Samankokoinen säiliöauto, jolla on sama rekisteröintinumero ja samanlainen suunta, mutta jolla on eri nimi, ilmestyi ja jatkoi Israelin Ashkelonin satamaan.

“Kaverit, sinun on yritettävä kovempaa, "TankerTrackers.com tweettoi tuolloin.

Muutamaa viikkoa myöhemmin kurdin raakaöljyä kuljettava säiliöalusta näytti toistavan liikkeen.

" OOPS, he tekivät siitä uudestaan! "Oli TankerTrackers.comin reaktio.

KORJAUS: Tätä artikkelia on muutettu IMO: n SOLAS-järjestelmän tunnistamiseksi oikein AIS-vaatimuksen perustana.

toiminto heateorSssLoadEvent (e) var t = window.onload; if (typeof window.onload! = "Function") window.onload = e else window.onload = perform () t (); e (); var heateorSssSharingAjaxUrl = 'https://www.sofmag.com/wp-admin/admin-ajax.php', heateorSssCloseIconPath = 'https://www.sofmag.com/wp-content/plugins/sassy-social-share/ public /../ pictures / close.png ', heateorSssPluginIconPath =' https://www.sofmag.com/wp-content/plugins/sassy-social-share/public/../photographs/emblem.png ', heateorSssHorizontalSharingCountEnable = 1, heateorSssVerticalSharingCountEnable = 0, heateorSssSharingOffset = -10; var heateorSssMobileStickySharingEnabled = zero; var heateorSssCopyLinkMessage = "Linkki kopioitu."; var heateorSssUrlCountFetched = []heateorSssSharesText = 'Osakkeet', heateorSssSShareSpaceText = 'Jaa'; korkeus = 400, leveys = 600, vasen = 400, ylä = 100, kokoa voidaan muuttaa, vierityspalkit, työkalurivi = 0, henkilökohtainen palkki = 0, valikkopalkki = ei, sijainti = ei, hakemistot = ei, tila ") toiminto heateorSssInitiateFB () FB .init (appId: "", channelUrl: "", tila:! 0, eväste:! 0, xfbml:! 0, versio: "v2.11") window.fbAsyncInit = function () heateorSssInitiateFB () , 0 && (FB.Event.subscribe ("edge.create", function (e) heateorSsmiMycredPoints ("Facebook_like_recommend", "", e? E: ""))), FB.Event.subscribe ("edge.remove" , toiminto (e) heateorSsmiMycredPoints ("Facebook_like_recommend", "", e? e: "", "Miinuspiste (t) Facebook-suosituksen poistamiseen kuten suosittele"))), 0 && (FB.Event.subscribe ("edge) .create ", funktio (e) heateorSsgaSocialPluginsTracking (" Facebook "," Like ", e? e:" ")), FB.Event.subscribe (" edge.remove ", function (e) heateorSsgaSo cialPluginsTracking ("Fb", "Toisin", e? e: "")))), toiminto (e) var n, i = "facebook-jssdk", o = e.getElementsByTagName ("script") [0]; e.getElementById (i) || (n = e.createElement ( "script"), n.id = i, n.async =! 0, n.src = "// join.facebook.internet/en_US/ sdk.js ", o.parentNode.insertBefore (n, o)) (dokumentti) ;; var heateorSssWhatsappShareAPI =" net ";